Κόλλες και καθαριστικά της εταιρείας Altuglas για σωστή συγκόλληση και τέλειο οπτικό αποτέλεσμα για τις κατασκευές από ακρυλικά φύλλα.

Ακρυλικοί μεντεσέδες, πόμολα, μπάλες και σφαίρες είναι μερικά από τα εξαρτήματα που έρχονται να ολοκληρώσουν τις κατασκευές από plexiglass.

Altuglas adhesive S2003E

s2003e

Τύπος:
Διάφανη, παχύρευστη, διαλυτή κόλλα με ένα μόνο συστατικό.

Εφαρμογές:
Για συγκόλληση Altuglas CN και EX σε διάφορες εφαρμογές όπως πινακίδες, επιγραφές, παράθυρα κ.λ.π.
Αυτή η κόλλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για συγκόλληση άλλων πλαστικών υλικών, όπως πολυστερίνη και ABS, αφού πρώτα έχουν πυρακτωθεί σαν προφύλαξη. Συνίσταται προκαταρκτική δοκιμή.

Τύποι συγκόλλησης:
Από άκρη σε άκρη συγκόλληση (κουτιά)
Γωνιακή συγκόλληση (πινακίδες)
Άκρη στην επιφάνεια συγκόλλησης (γράμματα σε πινακίδα)
Το ιξώδες της S2003E διευκολύνει την κόλλα να εφαρμοστεί σε μία ή στις δύο επιφάνειες των μερών που συναρμολογούνται.

Ιδιότητες:
Ιξώδες στους 20 °C : 4500-5500 mPa.s
Πυκνότητα στους 20 °C : 1.01g/cm3
Περιεκτικότητα σε στερεό υπόλειμμα : ≈ 20%
Θερμοκρασία αποθήκευσης : μεταξύ 15 °C και 30 °C

Μέτρα ασφαλείας για χρήση :
Η κόλλα S2003E είναι εξαιρετικά πτητική. Η εξάτμιση που προκύπτει από εκτεταμένη έκθεση στον αέρα προκαλεί πύκνωση της κόλλας. Συνιστούμε να κλείνετε το δοχείο σφιχτά αφού έχετε χρησιμοποιήσει την ποσότητα που θέλετε. Ένα καπάκι θα πρέπει να τοποθετείται στους σωλήνες εφαρμογής για να μη μπλοκάρουν. Η κόλλα δεν θα πρέπει να φυλάσσεται στους σωλήνες εφαρμογής για περισσότερο από 24 ώρες.

Τοξικολογία και ασφάλεια:
Η κόλλα S2003E δεν περιέχει χλωριωμένο διαλύτη. Οι διαλύτες ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμό:
-Μην εισπνέετε τους ατμούς
-Δουλέψτε σε καλά αεριζόμενη περιοχή
-Αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή με το δέρμα και τα μάτια
Η συγκεκριμένη κόλλα είναι εξαιρετικά εύφλεκτη και προκαλεί ερεθισμούς. Αποθηκεύστε την κόλλα μακριά από ζέστη και μην καπνίζετε χρησιμοποιώντας το προϊόν.

Μέτρα ασφάλειας για αποθήκευση :
Κλειστές συσκευασίες θα πρέπει να αποθηκεύονται σε ξηρό, καλά αεριζόμενο μέρος. Εάν αποθηκευτεί στη γνήσια συσκευασία, ερμητικά σφραγισμένη και σε θερμοκρασία έως 30 °C, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι δύο χρόνια από την ημερομηνία που συσκευάστηκε.

Οδηγίες χρήσης

Η εσωτερική πίεση πρέπει να διατηρείται με πυράκτωση,

Προετοιμασία των επιφανειών:
Η ταχύτητα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του είδους της κόλλας.
Για να κολλήσουν οι επιφάνειες θα πρέπει να είναι απόλυτα στεγνές και καθαρές. Αφαιρέστε όλα τα ίχνη από τις επιφάνειες που πρόκειται να κολλήσουν χρησιμοποιώντας απόσταγμα πετρελαίου ή ένα 50/50 μίγμα νερού/οινοπνεύματος (μεθυλική αλκοόλη). Εάν είναι απαραίτητο, οι γειτονικές περιοχές στην περιοχή που πρόκειται να κολληθεί μπορούν να προστατευθούν από μία ειδική κολλητική ταινία από υλικό ανθεκτικό στην κόλλα. Μπορείτε επίσης να συναρμολογήσετε να μέρη πριν τα κολλήσετε με την ίδια κολλητική ταινία.

Εφαρμογή της κόλλας:
Όπου δεν έχει γίνει προσυναρμολόγηση, χρησιμοποιείστε μία φιάλη πολυαιθυλενίου με ακροφύσιο για να εφαρμόσετε μια λεπτή γραμμή κόλλας σε μία από τις δύο επιφάνειες που θα κολληθούν.
Ασκήστε ομοιόμορφη πίεση κατά τη διάρκεια της εφαρμογής για να μη πιέσετε όλη την κόλλα έξω από το σύνδεσμο και για να αποφύγετε το σχηματισμό φυσαλίδων λόγω της εξάτμισης του διαλύτη.
Για να αποφύγετε το βούλωμα του ακροφυσίου αντικαταστήστε το καπάκι κάθε φορά μετά τη χρήση. Όπου είχε γίνει προσυναρμολόγηση η κόλλα μπορεί να εφαρμοστεί με σύριγγα.

Χρόνος για να στεγνώσει:
Η εξωτερική επιφάνεια των κολλημένων συνδέσμων θα στεγνώσει σε περίπου 30 με 35 λεπτά στους 20 °C.
Η σκλήρυνση εξαρτάται από το πάχος, τη θερμοκρασία και την υγρασία. Είναι συνήθως εφικτό να πιάσετε τα κολλημένα αντικείμενα μετά από 60 με 90 λεπτά, αλλά ο ελάχιστος χρόνος των 48 ωρών απαιτείται πριν από κάθε κατεργασία.
Απόλυτη σκλήρυνση επιτυγχάνεται ύστερα από 15 με 20 μέρες στους 20 °C. Εάν είναι απαραίτητο αυτό μπορεί να επιταχυνθεί με θέρμανση για αρκετές ώρες στους 80 °C (ή στους 60 °C μόνο στην περίπτωση θερμοδιαμορφωμένου μέρους).

Ιδιότητες:
Αντοχή:
Ύστερα από 4 ημέρες φυσική σκλήρυνση : από 28 έως 32 Μpa
Ύστερα από θέρμανση στους 60 °C : από 38 έως 45 Mpa

Οι παραπάνω τιμές είναι ένας ενδεικτικός οδηγός και δεν αποτελούν εγγύηση.

Altuglas adhesive SPC

spc

Τύπος:
Πολύ ρευστή, διάφανη, με ένα συστατικό κόλλα. Αυτή η κόλλα περιλαμβάνει ένα μίγμα από διαλύτες και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να κολλάει πολυκαρβονικά, Altuglas EX και Altuglas EI φύλλα.

Εφαρμογή:
Η συγκεκριμένη κόλλα έχει ισχυρές διαλυτικές ιδιότητες που διαπερνούν τις επιφάνειες των εξαρτημάτων που πρόκειται να ενωθούν, διασφαλίζοντας σταθερές ενώσεις με τέλεια εμφάνιση.
Η υψηλή μεταβλητότητά της κάνει τη διαδικασία πολύ γρήγορη και επιτρέπει τη συναρμολόγηση πολλαπλών εξαρτημάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Λόγω του ότι είναι πολύ ρευστή, είναι εύκολο να εφαρμοστεί στις επιφάνειες που πρόκειται να ενωθούν. Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγα γυάλινη.
Μπορεί να εφαρμοστεί σε λείες ή ελαφρώς τραχείς επιφάνειες, αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα (οπτικά και μηχανικά) επιτυγχάνονται όταν προηγουμένως έχουνε γυαλιστεί με διαμάντι.

Τύποι συνδέσμων:
Άκρη σε επιφάνεια (κουτιά, διαχωριστικά, ανάγλυφα γράμματα για πινακίδες)
Από άκρη σε άκρη
Γωνιακοί σύνδεσμοι (βιτρίνες, κουτιά, δοχεία)
Όλοι οι τύποι ενώσεων με μικρά εξαρτήματα.

Ιδιότητες:
Διάφανη
Πυκνότητα: 1.28g/cm3

Τοξικότητα και ασφάλεια:
Ένας αριθμός από προφυλάξεις είναι απαραίτητος όταν χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη κόλλα.
-μην αναπνέεται τον ατμό
-εργαστείτε σε καλά αεριζόμενο μέρος
-αποφύγετε επαφή με το δέρμα και τα μάτια
-εφόσον η κόλλα είναι εύφλεκτη, μη καπνίζετε όταν τη χρησιμοποιείτε και φυλάξτε τη μακριά από φλόγες

Προφυλάξεις αποθήκευσης:
Η Altuglas SPC πρέπει να αποθηκεύεται σε δροσερό και υγρό μέρος στα γνήσια δοχεία, κατάλληλα σφραγισμένα, και σε θερμοκρασία μικρότερη από 30 °C.
Το προϊόν μπορεί να διατηρηθεί έως 2 χρόνια από την ημερομηνία συσκευασίας.
Χρησιμοποιείστε κάθε φορά τη ποσότητα που χρειάζεστε και ξανασφραγίστε το δοχείο.

Οδηγίες χρήσης:

Απελευθέρωση πιέσεων:
Για να διασφαλίσετε την καλύτερη εμφάνιση και μία ένωση η οποία θα είναι στερεή και διαρκής, τα συναρμολογούμενα μέρη δεν θα πρέπει να έχουν εσωτερικές τάσεις δημιουργούμενες από διάφορες λειτουργίες (κατεργασία, κάμψη, λείανση με φλόγα, κοπή με laser). Τέτοιες πιέσεις θα πρέπει να απελευθερώνονται μέσω της προ-ωρίμανσης των μερών στο φούρνο.

Προετοιμασία επιφανειών:
Οι επιφάνειες που πρόκειται να κολληθούν θα πρέπει να είναι λείες ή να έχουν τριφτεί. Πριονισμένες ή αλεσμένες άκρες θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λείες, ύστερα από γυάλισμα με διαμάντι.
Γειτονικές περιοχές στην επιφάνεια συγκόλλησης θα πρέπει να προστατεύονται με ειδική κολλητική ταινία (π.χ. από πολυπροπυλένιο) η οποία να είναι ανθεκτική στις κόλλες. Όπου είναι απαραίτητη η προσυναρμολόγηση χρησιμοποιήστε την ίδια κολλητική ταινία.

Εφαρμόζοντας την κόλλα:
Η συγκεκριμένη κόλλα εφαρμόζεται με σύριγγα στην οποία έχει εφαρμοστεί βελόνα, ή με δοχείο με λεπτό σωληνάριο. Η ποσότητα της κόλλας που χρησιμοποιείτε δεν θα πρέπει να είναι υπερβολική. Θα πρέπει να ασκείτε διαρκή πίεση μετά την εφαρμογή της κόλλας:
-για τα πρώτα 15 με 20 δευτερόλεπτα, για τα Tuffak και ΕΧ
-το λιγότερο 1 λεπτό για τα Altuglas EI

Είναι γενικά εφικτό να χειριστείτε να κολλημένα κομμάτια προσεκτικά μετά από λίγα λεπτά και να πραγματοποιήσετε άλλες κολλητικές διεργασίες. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να περιμένετε 24 ώρες πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη κατασκευαστική διαδικασία. Τα κολλημένα μέρη δεν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με διαλύτες ή επιθετικά συστατικά όπως οινόπνευμα, οξέα ή αραιωτικά αλκάλια.

Ιδιότητες:
Οι ενώσεις που γίνονται με τη συγκεκριμένη κόλλα έχουν καλές μηχανικές ιδιότητες όταν αφορούν XT, Tuffak και πολυκαρβονικό Altuglas φύλλο. Η μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε διαλύτη που έχουν τα Altuglas EI αλλάζει ελαφρώς την επίδοση της συγκεκριμένης κόλλας. Μετρήσεις της μηχανικής αντοχής σε έλξη πραγματοποιούμενη μετά από 4 μέρες σε δείγματα EX και Tuffak, κολλημένα από άκρη σε άκρη δίνουν μία τιμή περίπου στο 24MPa.
Αυτή η τιμή δίνεται μόνο σαν οδηγός και δεν είναι εγγυημένη σε καμία περίπτωση.

    • POLISH 1

polish 1

    • POLISH 2

polish 2

    • CLEANER

cleaner