Η εταιρεία Δ. Σακαρέλης Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου από το 1945, όταν ο Ιδρυτής της ΣΑΚΑΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, παππούς του σημερινού Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της εταιρείας, εμπορευόταν σε ένα μικρό κατάστημα, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, είδη πρώτης ανάγκης και μετέπειτα οικοδομικά υλικά.

Το 1980 δημιουργείται ένα σύγχρονο κατάστημα στην Παραμυθιά εμπορίας χρωμάτων, εργαλείων και δομικών υλικών ενώ ταυτόχρονα σχεδόν στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς πραγματοποιείται μια ακόμα επένδυση της οικογένειας ΣΑΚΑΡΕΛΗ υπό την εταιρεία ΥΙΟΙ Δ ΣΑΚΑΡΕΛΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, με αντικείμενο την εμπορία μορφοσίδηρου και παραγωγή συρμάτων περίφραξης και ειδών καγκελαρίας.

Η συνεχής αύξηση των μεγεθών της επιχείρησης και του πελατολογίου της, αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα στην απόφαση μετακόμισης της έδρας στην Ηγουμενίτσα το 1994, σε εγκαταστάσεις ιδιόκτητες που καλύπτουν συνολικά 3900 τμ στην Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας.

Το 2009 η Ομόρρυθμος Εταιρεία μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία. Την διοίκηση της Εταιρείας αναλαμβάνει ο Σακαρέλης Δημήτριος, εγγονός του ιδρυτή.

Το 2011 η Γενική Συνέλευση αποφασίζει την αλλαγή του διακριτικού τίτλου από ΣΑΚΑΡΕΛΗΣ σε QSV – Quality Service Value, λέξεις οι οποίες εκφράζουν το όραμα της εταιρείας.

Η νέα διοίκηση καταφέρνει να πείσει, και από το Φθινόπωρο του 2011 η QSV γίνεται ο επίσημος διακινητής των προϊόντων της Altuglas του ομίλου Arkema για την Ελλάδα. Επεκτείνεται έτσι η γκάμα της εταιρείας με την εμπορία ακρυλικών φύλλων (Plexiglass).

Από το 2013, η εταιρεία αποτελεί επίσημο συνεργάτη της KNAUF, μια ακόμη συνεργασία που έρχεται επιβεβαιώσει την αξιοπιστία και την δυναμική της QSV.